6
17

Betonske kanalice Hauraton su dugovječno rješenje za odvodnjavanje

Betonske kanalice građevinski su elementi bez kojih je gotovo pa i nemoguće zamisliti gradnju prometnica ili industrijskih površina. Kako ste vjerojatno i sami primijetili, betonske kanalice se nalaze se postavljaju na građevinske objekte, niskogradnju, i one moraju udovoljavati raznim zahtjevnim projektima te funkcionirati pod najvećim opterećenjima.

Betonske kanalice moraju biti robusne, njihova je masa znatno veća od kanalica drugih vrsta, a i njihova je debljina također puno veća. Upravo im ta masivnost omogućuje da podnesu težak teret, čak i ekstremne uvjete i opterećenja.

Gdje se koriste betonske kanalice?

Mjesta na kojima se najviše upotrebljavaju robusne betonske kanalice su, na primjer, benzinske crpke, aerodromi, javne površine koje moraju podnijeti velika opterećenja, brze ceste i autoceste s velikim obimom prometa te područja na kojima obično prometuju teška teretna, industrijska ili vojna vozila. Također, betonske kanalice koriste se u željezničkom prometu, ali i u tunelima. Betonske kanalice su, na primjer, ugrađene prije tri godine u tunelu Hum u Istri koji je dugačak 400 metara. Razlog njihove ugradnje bila je nedovoljno dobra odvodnja iz tunela, pogotovo za oborinske vode. Tunel je, naime, izgrađen od kamena, a zbog toga se na mjestima nakupljala voda koja je prodirala kroz fuge i stvarala probleme. Betonskim kanalicama uspješno je riješen ovaj problem.

Betonske kanalice dolaze u raznim oblicima i obično su armirane, kako bi se moglo manipulirati njihovom masom i obujmom te kako bi im se poboljšala čvrstoća i učinkovitost. Jedno od zanimljivih rješenja u svom je dizajnu betonskih kanalica pronašla tvrtka Hauraton u vidu svoje patentirane linije armiranih betonskih kanalica naziva Faserfix.

46236

Betonske kanalice armirane vlaknima

Faserfix proizvode opisuju kao ekstremno robusne za svaku upotrebu, a priča o njihovom početku seže još u sedamdesete godine proteklog stoljeća. Tad je Hauraton razvio revolucionarni materijal koji se i danas koristi za izradu svih Faserfix proizvoda. Dodali su u beton vlakna koja su smanjila masu i debljinu stijenki kanala. Takav se beton, armiran vlaknima, koristi i danas. Faserfix proizvodi mogu se prilagoditi svim uvjetima, a posebno se koriste na površinama na kojima je opterećenje ekstremno, kao što su zračne luke, industrijske površine, benzinske postaje ili autoceste s velikim obimom prometa.

Faserfix ima više varijacija. Na primjer, Faserfix Super izvrsno je rješenje linijske odvodnje za ekstremna opterećenja i visoke hidrauličke zahtjeve. Kanalice su to izrađene od betona koji je ojačan vlaknima, a to ih čini izvanredno snažnima. Širok raspon rešetki daje sustavu veliku fleksibilnost. Faserfix KS može biti jako dobro rješenje za javnu površinu. Stabilan je to i učinkovit sustav linijskih kanalica za komercijalne i javne površine koji će se dobro uklopiti te neće privlačiti puno pažnje u estetskom smislu.

Kako nabaviti betonske kanalice?

Betonske kanalice Hauraton možete pronaći na internetskoj stranici hauraton.hr. Na hrvatskoj verziji te stranice možete brzo i jednostavno izraditi svoj individualni prospekt za samo one vrste proizvoda koje vas u tom trenutku zanimaju. Postupak izdrade te stranice sasvim je jednostavan: otvorite stranicu www.hauraton.com, zatim kliknite “Individual catalogue“ i izaberite ona poglavlja (proizvode) koji Vas zanimaju. Kada ste završili s odabirom, jednostavno kliknite na “Send request“. Odmah će Vam se kreirati dokument u PDF formatu. Taj dokument možete pohraniti na Vaše računalo ili poslati e-poštom.

Kanalice Hauraton pouzdane su i kvalitetne kanalice za odvod vode. Tvrtka je to koja se može pohvaliti dugom tradicijom i uspjesima te patentima koji su prešli u široku upotrebu i tako unaprijedili građevinu. Osim po navedenim Faserfix proizvodima, tvrtka Hauraton poznata je po svojim patentima Side-Lock i Recyfix. Ukratko, Side-lock je bezvijčani sustav koji štedi vrijeme i resurse izvođača radova zbog iznimno jednostavnog postavljanja, dok je Recyfix, za razliku od robusnog Faserfixa, lagan i ekološki iznimno prihvatljiv proizvod, otporan na kemikalije, sol te ekstremno visoke i ekstremno niske temperature. 

Prikaži komentare

Još uvek nema komentara

Leave a Reply