255

Čoveče ne ljuti se svemoćni broj 6 na kocki diktira igru

Pravila Čoveče ne ljuti se, naučite na zabavan način kako gubiti i pobeđivati, i ne ljutiti se.

Preko 113 godina ova društvena igra igra se s jednakim oduševljenjem i među decom i među odraslima širom sveta. Kvadratna tabla jednostavno oslikana planom igre za 2, 3, 4 ili 6 igrača, jedna kocka označena tačkama od 1 – 6 za bacanje, po 4 piona za svakog igrača u posebnoj boji i igra može početi.

Pravila Čoveče ne ljuti se, svrha igre je da se zabavite i naučite na zabavan način kako gubiti i pobeđivati, i ne ljutiti se. Igra se igra u smeru kazaljke na satu, svaki igrač ima pravo na jedno bacanje, dobijeni broj na kocki je broj pomeranja piona po tabli.

Pravila Čoveče ne ljuti se, ako vam se kocka okrene na šesticu imate pravo na još jedno bacanje, a neki igrači uporno pokušavaju dobijati ponovljene šestice jer to ubrzava put njihovih piona do njihove kuće kao krajnjeg odredišta.

Urnebesno je kada vas neko od suigrača sruši baš pred ulazom u kuću, jer tada morate ispočetka, ali tako naučite podnositi poraze.

Čoveče ne ljuti se

Čoveče ne ljuti se svemoćna šestica na kocki diktira igru

Uključivanje u igru započinje kada vam se kocka okrene na šesticu. Do prvog uključivanja svaki igrač ima pravo na tri bacanja, a ako ne dobije šesticu, predaje kocku sledećem igraču i dalje opet čeka svoj red.

Pravila Čoveče ne ljuti se, svemoćna šestica na kocki diktira igru, kada se konačno svi igrači uključe u igru, opet šestica koja se sretne dva ili više puta zaredom omogućava brzo napredovanje prema sigurnim kućama koje su u istoj boji kao i pioni s kojima igrač igra. Tako se “lov na šestice” na kocki pretvara u paralelnu igru po tabli.

Kod šestica zaredom igrač odlučuje da li želi napredovati s pionom koji je već na putu prema sigurnoj kući ili će u igru uvesti novi, slobodni pion. Pravila Čoveče ne ljuti se, kada vas neki suigrač sruši na bilo kojem delu puta do vaše kuće, taj pion je opet izbačen iz igre i morate čekati neku novu šesticu da ga ponovo uvedete u igru.

Pravila Čoveče ne ljuti se, kompjuterska verzija je jednako zabavna za igru, jednako vas raduju pobede i ljute porazi.

Naravno da je internet omogućio i kompjutersku verziju ove zabavne igre. Postoje flash verzije za decu i odrasle i imaju isti cilj, svoje protivnike nadigrati i pobediti.

Pravila Čoveče ne ljuti se, kompjuterska verzija je jednako zabavna za igru, jednako vas raduju pobede i ljute porazi, ali setite se, igra se zove “Čoveče ne ljuti se”, naučite podneti poraz.

I ovde u kompjuterskoj verziji kockica diktira tempo napredovanja vaših piona prema kući. Kada vam protivnik pojede figuricu baš pred kućom, ne ljutite se, potrudite se vratiti protivniku milo za drago i naljutite vi njega.

Pravila “Čoveče ne ljuti se”, svi igrači imaju iste šanse, ali smirenost i koncentracija možda čine vašu ruku smirenijom i sigurnijom dok bacate kocku.

Možda u kompjuterskoj igri nedostaje onaj žar direktnog prijateljskog nadmetanja, ali se i u internet igri povezujete sa svojim suigračima, na ovaj ili onaj način. Igrajte, zabavite se i setite se da niko ne pobeđuje uvek, kada izgubite, ne ljutite se.

čoveče ne ljuti se
Čoveče ne ljuti se

Čoveče ne ljuti se igra stara 130 godina

Uprkos brojnim inovacijama i novim tehnologijama koje se pojavljuju, igra “Čoveče ne ljuti se” je ostala popularna tokom godina, uprkos jednostavnosti svog dizajna i pravila.

Zapravo, upravo ta jednostavnost je ono što ovu igru čini tako privlačnom različitim generacijama. Ova igra je savršena kombinacija sreće i strategije, što je čini dinamičnom i uvek nepredvidljivom.

U početku, igra je predstavljala savršen način za porodice da provode vreme zajedno. Deca i roditelji okupljali su se oko stola, bacali kockicu i nadmetali se.

Kroz igru, deca su učila važne životne lekcije o tome kako se nositi s porazima, kako biti strpljivi i kako radovati se malim pobedama. Za odrasle je ovo bila prilika da se opuste, odmore od svakodnevnih briga i provedu kvalitetno vreme s porodicom.

Danas, u eri digitalizacije, “Čoveče, ne ljuti se” je doživeo transformaciju u digitalnom formatu. Mnoge online platforme nude mogućnost igranja ove igre s igračima širom sveta.

Ova moderna adaptacija donosi dodatne izazove i mogućnosti, kao što su specijalne bonuse, različite varijacije table i mogućnost igranja s prijateljima ili slučajno odabranim protivnicima.

Međutim, bez obzira na format, osnovna pravila i cilj igre ostaju isti: premestiti sve svoje pione u “kuću” pre nego što to učine protivnici. Ali, kako svi igrači znaju, put do pobede nije uvek lak. Ponekad, uprkos najboljim strategijama i planovima, kockica može doneti neočekivane preokrete, što igru čini još zanimljivijom.

Čoveče ne ljuti se pravila igre

čoveče ne ljuti se
Čoveče ne ljuti se

Još jedna lepota ove igre je u tome što je svaka partija jedinstvena. Nikada ne znate da li će vam se kockica osmehnuti ili će vas izneveriti u ključnom trenutku. Zbog toga je svaka nova igra “Čoveče, ne ljuti se” nova avantura puna uzbuđenja.

Svetska popularnost ove igre pokazuje da su neke stvari univerzalne. Bilo da ste u Srbiji, Nemačkoj, Indiji ili bilo gde drugde na svetu, radost pobede i tuga poraza su osećaji koje svako može razumeti.

A uprkos svim razlikama, zajednička igra može nas povezati i pokazati da smo, u osnovi, svi isti. Kroz “Čoveče ne ljuti se”, naučimo da cenimo male stvari, da se radujemo uspesima, ali

nodejs.rs