5 najpopularnijih AI kriptovaluta

5 najpopularnijih AI kriptovaluta – uvod

Ove Kriptovalute koje integrisati veštačku inteligenciju ili korištenje umjetne inteligencije u različite svrhe su svuda oko nas.

Stoga smo odlučili da vidimo koji su to top 5 AI kriptovaluta koji su vrijedni naše pažnje i koji bi ljudima mogli biti zanimljivi ove godine.

1) SingularityNET

SingularityNET je platforma za programere veštačke inteligencije koji dijele i pokušavaju unovčiti svoje radove i ideje. To je kao digitalne sobe u kojoj ljudi mogu sarađivati stvaranju nove i bolje AI tehnologije.

Olakšavajući ljudima da dijele svoj rad, SingularityNET se nada da će tehnologiju veštačke inteligencije učiniti dostupnijom i pomoći u ubrzavanju razvoja novih i inovativnih AI aplikacija.

AGIX je izvorni token koji se koristi za distribucija i monetizacija usluga veštačke inteligencije u okviru ekosistema SingularityNET.

Jedan AGIX u trenutku pisanja košta 0,39 dolarasa najvišom od 0,95 dolara i najnižom od 0,007 dolara.

2) The Graph

ai kriptovalute

The Graph  je decentralizovani sistem za indeksiranje podataka i upiti koji nudi standardizovan i efikasan način za pristup i implementaciju podataka blockchain.

Slično kao što pretraživači izvlače i prikazuju podatke s weba, to omogućava programerima brz pristup podacima i upite iz brojnih blockchaina.

Graph Network Token (GRT) je token koji se koristi u ovoj mreži. U vrijeme pisanja, to je koštalo 0,16 dolara sa najvišom i najnižom cijenom BRT-a od 2,84 dolara i 0,05 dolara, respektivno.

3) Fetch.ai

ai kriptovalute

Fetch.ai koristi blockchain fusion i umjetna inteligencija za razvoj autonomni ekonomski subjekti (autonomni ekonomski subjekti, AEA) sposoban za obavljanje složenih zadataka kao npr razmjena informacija, donošenje odluka i optimizacija lanaca snabdevanja.

Njegov cilj je uspostavljanje decentralizovana digitalna ekonomija kako bi se olakšala interakcija i razmjena vrijednosti između ljudi, preduzeća i robota.

Originalni token i glavni medij za razmjenu je skraćeno FET koji se trenutno prodaje po cijeni od 0,46 dolaradok je najviša cijena tokena bila 1,17 dolara, a najniža 0,008 dolara.

4) Ocean Protocol

5 najpopularnijih ai kriptovaluta

Oceanski protokol (OCEAN) projekat je kriptovalute i blockchain koji ima za cilj stvaranje decentralizovana razmjena podataka za aplikacije koje se koriste veštačkom inteligencijom.

Omogućava vlasnike podataka prodaja i unovčavanje vaših podataka zadržavajući privatnost i vlasništvo nad podacima.

Platforma omogućava programerima da kreiraju AI aplikacije i usluge koristeći podatke dostupne na mreži. Osim toga, omogućava razvoj novih tržišta podataka i poslovnih modela vođenih podacima.

OCEAN koristi se za online plaćanje i potiče učesnike da doprinijeti podacima, pružaju usluge umjetne inteligencije i provjeravaju online transakcije.

Trenutno košta 0,47 dolarasa najvišim i najnižim nivoom svih vremena od $1,92 i $0,002, respektivno.

5) Numerai

ai kriptovalute

Numerai (NMR) je kriptovaluta i blockchain projekat koji ima za cilj da izgradi decentralizovani hedž fond to pokreće veštačka inteligencija.

Koristi algoritme mašinskog učenja za predviđanje cijena na berzi kako bi generirao povrat za investitore. Mreža naučnika podataka takmiči se u kreiranju najtačnijih modela koji predviđaju.

Da biste učestvovali u klađenju na predviđanja, isplate i nagrade za učesnike turnira, morate imati NMR, koja trenutno košta 21,80 dolara. Najviša cijena mu je bila čak 168 dolara, a najniža 1,93 dolara.

AI kriptovalute bi mogle rasti kako se povećava integracija veštačke inteligencije

Veštačka inteligencija oblikuje budućnost čovečanstva.

Međutim, ključ je implementacija temeljno istraživanje i biti oprezno prije prolaska bilo koje vrste odluke on ulaganja.

Kada analiziramo trenutne cijene tokena projekata o kojima smo pisali i upoređuju ih s njihovim najvišim i najnižim vrijednostima svih vremena, prilično je očito da su cijene pokazale značajna volatilnost i nepredvidivost.

Iako takav fluktuacije mogu predstavljati priliku za brze pobjede, mogu također rezultirati ogromnim gubicima.

Stoga je tako razumijevanje rizika ključ za donošenje informisane odluke o ulaganju. Strpljenje i pažljivo razmatranje su ključni za postizanje dugoročnog uspjeha u dinamičnom svijetu kripto AI ulaganja.

NAPOMENA:

Ovaj tekst To NIJE pozivnica o ulaganju niti smo mi odgovorni za vaše finansijske odluke. Svako ulaganje u kriptovalute ili bilo koju drugu imovinu je isključivo vaša odgovornost. Naš savjet je da se konsultujete sa ovlaštenim finansijskim savjetnikom ako vam je potreban neko za investicijski savjet.

pcchip.hr

Preporuka:

Kako zaraditi na internetu

Najbolje Android aplikacije za kodiranje

Kako održavati svoj stan čistim: potpuni vodič za studente

Najbolje horor i misteriozne serije: top 8 serija

Tetris (2023) – Recenzija

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!