1177

Kako Zaraditi na Fiverru

Ako ste već pre razmišljali da postanete freelancer i da samostalno radite sigurno ste čuli za Fiverr. Naime Fiverr je veoma popularna platforma kada je reč o freelancingu, međutim malo ljudi zna kako da unovči svoje znanje.

Kako zaraditi na Fiverru tema je današnjeg teksta, te ćemo vam kroz ovaj način objasniti kako da zaradite na Fiverru, možda imate savršenu uslugu, ali je jednostavno ne znate prodati.

Nakon čitanja ovog teksta sigurni smo da ćete imati bolje poznavanje Fiverra i spretnije ćete dogovarati poslove s klijentima na ovoj stranici.

Šta je Fiverr

Prije svega moramo se upoznati s osnovama. Ne možete očekivati zaradu na Fiverru, a da pre toga niste upoznati sa samim radom stranice.

Naime Fiverr je web stranica za freelance poslove. Zamislite Fiverr kao ogromnu oglasnu ploču u kojoj vi predstavljate sebe i svoju uslugu, te je nudite kupcima. Naravno vi ne možete uticati hoće li vas neko angažovati ili ne. Imate pravo da odbijete određeni posao ako smatrate da nećete biti adekvatno plaćeni, ali pored toga sve je u rukama kupaca.
Fiverr posluje preko 20 godina i iz godine u godinu postaje sve popularniji. Pre se ova stranica koristila za kreiranje smešnih video isečaka koje su kreatori prodavali korisnicima, međutim danas je ovo ozbiljna stranica za sve one koji žele naučiti svirati određeni muzički instrument ili možda žele naučiti strani jezik.

Takođe ovde se prodaju usluge photoshopa, grafičkog dizajna, video montaže, kreiranje aplikacije od nule pa sve do slikanja određenih slika i snimanje smešnih klipova.

Ako vam je potrebno da vam neko sredi u photoshop – u fotografiju, te vam određena stranica traži previše novca i tvrdi da je to tržišna cena, velika je verovatnoća da ćete tu istu uslugu pronaći na Fiverru za dosta jeftinije.

Šta možete sve prodavati na Fiverru

Na Fiverru možete prodavati sve. Nije potrebno da imate pretjerano znanje u određenom polju da bi počeli. Ako imate ambiciju i fokus da napredujete i da zaradite što više novca logično je da more ponuditi najbolju moguću uslugu kako bi privukli što više korisnika, ali za sam početak osnove u određenom polju će biti dovoljne.
Recimo znate engleski jezik dovoljno da smisleno prevedete. Odmah možete prodavati ovu uslugu naravno ne za veliku cienu ali opet dovoljno da zaradite.

kako zaraditi na fiverru

Možda znate nešto o grafičkom dizajnu možete praviti logotipe za razne web stranice ili YouTube kanale.
Vremenom, radom i trudom ove veštine ćete izvježbati i samim tim moći ćete tražiti više novca za vašu ulogu. Bitno je da shvatite da Fiverr radi na principu pristupačnosti, ova web stranica je oduvek smatrana kao jeftinija alternativa i to se ne sme izgubiti.

Dakle, iako je vaša usluga vrhunska i dalje morate paziti da cenom ne oterate buduće kupce. Oni od vas očekuju da ćete uraditi kvalitetan posao u pola cijene nego što bi im to odradila određena popularna kompanija.

Koliko se može zaraditi na Fiverru

Ne postoji precizan odgovor kada govorimo o zaradi na Fiverru, sve zavisi od vas i vašeg posla. Tehnički gledano vaša zarada može biti neograničena i sve dok ima kupaca koji će kupovati vašu uslugu ili proizvod vi možete zarađivati. Teško je odrediti koliko ćete mesečno dobiti klijenata, ali to je u opisu posla freelancera.

kako zaraditi na fiverru

Setite se odlučili ste se na samostalan rad i odbacili ste luksuz da znate kada će vam plata biti uplaćena na račun. Morate se sami izboriti da svaki mesec privučete dovoljno klijenata kako bi ostvarili kvalitetnu zaradu.
Dovoljno je da vaša usluga košta 5 $ i da je kupi 500 kupaca u rasponu od 3 meseca, vi ćete zaraditi 2.500 $ kada ovo pretvorimo u KM vi možete zaraditi za 3 meseca s ovim brojevima preko 4.000 KM. Kao što vidite uz konstanta izvor kupaca može se zaraditi i bolje nego što ste mislili.

Najbitnija stvar na Fiverru

Kao i s bilo kojim drugim online poslom najbitnija stvar pored sadržaja i reklama je strpljenje. Ništa se ne može dogoditi u prvih par dana ili čak sedmica. Na Fiverru pogotovo se zna da je početak najgori i da je najbitnije privući prvog kupca. Ako vaš prvi kupac bude zadovoljan uslugom i ako vaš oceni s 5 zvezdica to je vaša karta za uspeh.
Fiverr radi po principu zvezdica ako je sadržaj popularan i ako ga kupci ocjenjuju s 5 zvezdica sam Fiverr će ovaj sadržaj predlagati i stavljati na naslovnu stranicu. Ovo dovodi do toga da više kupaca vidi vaš oglas i velika je verovatnoća da će kupiti uslugu od vas.

Sami ste svedoci da ćete uvek odabrati uslugu na internetu koja ima puno dobrih ocena i za koju su korisnici u komentarima napisali da je proverena i sigurna za kupovinu. Međutim da bi došli do tog stadijuma potrebno je da budete strpljivi i da se vodite stavom „jedan po jedan posao“. Dobro je razmišljati o budućnosti i budućim projektima, ali treba i rešavati one projekte iz sadašnjosti.

Samo sa konstantnim radom i kvalitetnom uslugom možete premašiti ovu početnu fazu i stići do faze kada će se klijenti boriti da baš vi odradite njihov projekt. Mnogo uspona i padova će biti na putu ali morate ostati istrajni.
Mnogo online biznisa je propalo samo zbog jedne činjenice, a to je da nisu bili dovoljno strpljivi.
Svaka priča i svaki posao u početku je trnovit ali morate se izboriti s tim i ostati na svom putu koji ste zamislili. Samo tako možete sebi otvoriti put za bolju budućnost i samostalnost kada govorimo o poslu i novcu.