29

Standardno i putno osiguranje online formata – za ugovaranje koje zahteva nekoliko minuta

Planiranje i odlazak na putovanje zahteva bavljenje raznovrsnim temama, aktivnostima, kao i preuzimanje obaveza koje mogu biti iscrpne, teške i vrlo detaljne.

Pored određivanja termina odlaska, načina prevoza i drugih elemenata, izuzetno je značajno obezbediti putno osiguranje. Kako inostranstvo nosi sa sobom dosta nepoznanica, iznenadnih okolnosti i situacija, neprijatnosti usled nezgode, ili povrede zahtevaju maksimalnu podršku.

Putno osiguranje upravo ima zadatak da pruži svu potrebnu podršku u trenucima kada je potrebno ambulantno, bolničko zbrinjavanje ili medicinski tretmani u drugoj zemlji, uz pokriće svih troškova, obavljanje administracije i pravnih poslova. Inovativna varijanta putno osiguranje online formulara daje prednosti u pogledu uštede vremena, novca i odlaska u poslovnicu kompanija, zbog čega je danas vrlo popularan način dobijanja polise.

Zašto je značajno putno osiguranje za sve destinacije i tipove odsustva?

Da bi putovanje bilo realizovano kao u snovima, važno ja da polisa za putno osiguranje bude blagovremeno obezbeđena. Naime, putno osiguranje zasniva se na uplaćivanju određene premije koja zavisi od zemlje u koju se putuje, perioda zadržavanja, karaktera putovanja, broja osoba i drugih faktora, uz dobijanje polise nakon sklopljenog ugovora. Na taj način, dobija se niz benefita, a pre svega zaštita u slučaju nezgode u drugoj zemlji. Kako inostranstvo može biti potpuno nepoznato, u slučaju nezgode bilo kakav tip zbrinjavanja, lečenja i boravka nameće brojne troškove, koji su izuzetno visoki.

Putno osiguranje nadoknađuje sve izdatke za medicinsko zbrinjavanje, lečenja i lekove, terapije i tretmane, kao i administrativne troškove, usluge prevodioca i mnogo drugih potreba u slučaju nezgode. Ugovor se zasniva na definisanju jedne ili srodnih zemalja za koju važi polisa, a sume osiguranja i premija se definišu za pojedince, porodice ili grupe, dok je period važenja, učestalost odlaska i povratka odluka samih osiguranika.

Prednosti koje daje putno osiguranje online podnošenjem zahteva

Za razliku od standardnog podnošenja zahteva za polisu koji podrazumeva odlazak u poslovnicu, predstavništvo i kancelariju osiguravajuće kompanije, ugovaranje putem interneta ima niz prednosti. Veliki broj osiguravajućih kompanija za svoje usluge omogućilo je podnošenje zahteva putem globalne platforme, a jedna od njih je i putno osiguranje online formata. To znači da se uz dostupnu internet mrežu, direktno na sajtu mogu popuniti formulare, uz osnovne podatke, kao i preciziranje detalja u vezi samih putovanja.

Putno osiguranje online formata zahteva definisanje individualnog ili grupnog tipa odsustva, vreme zadržavanja, učestalost kretanja tokom perioda važenja polise, kao i određivanje jedne ili grupe zemalja. Na taj način, podnošenje zahteva može rezultirati dobijanjem povratne informacije, sklapanjem dogovora i ugovora za određeni period važenja. Putno osiguranje online oblika štedi vreme, novac i angažovanje ljudi, s obzirom da se formulari mogu popuniti „iz fotelje“, bez saobraćajnih gužvi, odlaska i čekanja u prostoru osiguravajuće kompanije, a uz identične izdatke za uslugu, čak i moguće specijalne akcije i niz pogodnosti.

Klasično i putno osiguranje online formata veoma je važna usluga za zaštitu pojedinaca, porodica i grupa priliskom boravka u drugim zemljama. Obezbeđuje pokriće medicinskih, bolničkih i drugih troškova, kao i svih administrativnih, pravnih i drugih potrebnih procedura, što je veoma važno za siguran i relaksiran put u bilo koju zemlju.