405

iPhone 14 Pro: Funkcije i prednosti

Uprkos činjenici da je pametni telefon iPhone 14 Pro objavljen relativno skoro, uspeo je da se zaljubi u mnoge korisnike.

Glavni razlog popularnosti je njegova promišljena funkcionalnost: odlične performanse, zadivljujući ekran, sjajne kamere i veoma moćna baterija, tako da lako možete čak i da igrate u onlajn kazinima, na primer u najbolji online kazino.

Više o iPhone u

U slučaju ovog telefona, može se reći da je Apple uspeo da stvori nešto posebno. S jedne strane, iPhone 14 Pro kombinuje najbolje kvalitete svojih prethodnika, a sa druge strane ovaj telefon ima mnogo potpuno jedinstvenih karakteristika.

Takođe, ovaj telefon je pažljiv. To se može videti u kompaktnom dizajnu gadžeta, što ga čini veoma zgodnim za držanje u ruci ili prodavnicu u džepu. Takođe, uglovi ovog uređaja prestali su da budu glomazni, a primetno smanjenje težine dovelo je do toga da je iPhone počeo još udobnije da se koristi.

Projektanti nisu napustili funkcije koje su odavno dokazale svoju praktičnost u praksi. Na primer, ovaj telefon, kao i njegov prethodnik, ima klizač tihog režima, kao i dugmad za napajanje i jačinu zvuka. A baterija ovog uređaja je jednostavno van pohvale – u stanju je da radi i do 23 sata.

iphone 14 pro: funkcije i prednosti
iPhone 14 Pro

O iPhone 14 Pro kameri

Još jedna inovacija tiče se kamere. Prošla je kroz mnoga poboljšanja, zahvaljujući kojima je kvalitet fotografija postao još bolji. Štaviše, ovo se odnosi i na prednju i na selfi kamere. Na primer, selfi kamera ima autofokus, a kvalitet prednjeg delu se poboljšao zbog prisustva Foton motora. I zahvaljujući prisustvu posebne Quad Pixel postavke, svaka slika će biti detaljno opisana četiri puta.

Čak i ako je osvetljenje veoma slabo, kvalitet slike će biti dosledno dobar – to je bilo moguće prisustvom senzora za agregaciju piksela. I dobro osmišljeno skaliranje će vam pružiti mogućnost da napravite visokokvalitetne fotografije čak i na velikoj udaljenosti. Takođe, ukoliko imate želju da obradite fotografiju, tehnologija segmentacije vam je na usluzi, što vam pruža mogućnost obrade bilo koje slike na željeni način.

O snazi iPhone a

Programeri su posebnu pažnju posvetili snazi gadžeta. To se može proceniti po prisustvu keramičkih ekrana, što daje dodatnu snagu. Takođe, značajno produžava život ajfona i prisustvo slučaja od nerđajućeg čelika. Ovaj predmet se ne može nazvati jeftinim, tako da se može ukloniti ako je korisniku potrebna veća popravka budžeta.

Prikaži funkcije

Onima koji su posebno strogi u pogledu kvaliteta slike gadžeta definitivno će se doputovati činjenica da su boje postale još svetlije, a sama svetlina se ne gubi ni u zatvorenom ni na otvorenom. Zasićenost bojama je posebno primetna tokom igara, prilikom glatkoće većom brzinom okvira.

Takođe, učestalost ažuriranja je svedena na 1Hz, što može značajno da uštedi bateriju. Pored toga, u režimu pripravnosti, uključeni ekran može automatski da se aktivira, ali ga možete uključiti pomoću dugmeta za napajanje.

Prednosti zvuka

Činjenica da je kvalitet zvuka postao primetno bolji može se razumeti već tokom prve upotrebe. Ovo je moguće zahvaljujući prisustvu unapređenih stereo zvučnika – jedan od njih se nalazi na donjoj ivici, a drugi duž gornje ivice ekrana. Njihova efikasnost je pažljivo razrađena: na primer, prilikom povećanja jačine zvuka, zvuk nikada neće biti iskrivljen.

Velika prednost 14 Pro je u tome što su zvučnici sposobni da podrže prostorni zvuk Dolby Atmosa. Zahvaljujući ovome, svaka multimedija tokom reprodukcije imaće efekat okolnog zvuka. Ovo možete sami da vidite ako odlučite da pogledate sledeće novite sa Netfliksa i Diznija na telefonu – kvalitet zvuka neće biti ništa gori nego na tehnološki najnaprednijem računaru.

iphone 14 pro: funkcije i prednosti
iPhone 14 Pro

Ostale promene

Najveća razlika između ovog telefona je u tome što ima potpuno nov zaključani ekran. Možete da birate između različitih prilagodljivih zaključanih ekrana, od kojih svaki može da bude povezan sa postavkom fokusa. A poboljšana personalizacija je moguća prisustvom tehnologije segmentacije slika.

Takođe, jedno od važnih poboljšanja ovog iPhone-a je prisustvo početnog ekrana koje vam omogućava da otkažete slanje tekstualnih poruka ili da jednostavno promenite tekst.

Ništa manje korisna neće biti mogućnost 14 Pro da snimi tekst direktno iz videa. Štaviše, tekst će biti kvalitativno uhvaćen – neće biti propusta niti zamene slova simbolima.

PREPORUKA: