27

Galaxy Z Fold 5 će biti 13 grama lakši od Galaxy Z Fold 4, te će biti tanji i izdržljiviji

Galaxy Z Fold 5 će biti zvanično predstavljen kasnije ove godine zajedno sa Galaxy Z Flip 5. Priča se da bismo mogli vidjeti još jedan sklopivi uređaj, ali za sada preporučujemo da ga uzmete s rezervom. Sve oči su uprte u najnoviji Samsungov sklopivi uređaj zbog činjenice da ovi modeli telefona redovno donose najnovija rješenja u smislu inovacija i činjenice da južnokorejski tehnološki gigant želi osigurati da ovi telefoni konačno postanu mainstream telefoni.

Čini se da dizajn koncepta Galaxy Z Fold 5 donosi velika poboljšanja u odnosu na Galaxy Z Fold 4 / Zasluge za slike – Technizo Concept

Najnovije informacije govore da je Galaxy Z Fold 5 ne samo lakši nego i tanji od svog prethodnika, ali nažalost neće imati slot za S Pen

Samsung napreduje iz godine u godinu sa serijom Galaxy Z Fold, a Galaxy Z Fold 5 neće biti ništa drugačiji. Na osnovu najnovijih informacija koje imamo, najnoviji sklopivi telefon će težiti 250 grama, što će biti 13 grama lakše od svog prethodnika. Telefon će takođe biti tanji kada se presavije sa samo 13,4 mm debljine, što je manje sa 14,2 mm u odnosu na svog prethodnika.

Izvor dalje tvrdi da Samsung trenutno testira uzorke Galaxy Z Fold 5, trenutni uzorak je 254 grama, ali kompanija pokušava da ga svede na ciljnu težinu.

Kako bi smanjio težinu i debljinu telefona, Samsung je ovoga puta odabrao šarku u obliku vodene kapi. Ova šarka je dizajnirana na takav način da omogućava da se ekran kotrlja unutar glavnog tijela i formira oblik kapljice vode. Korištenje ove šarke omogućava da se telefon potpuno preklopi, osiguravajući da u telefon ne uđu prašina ili strane čestice. Za ovu šarku se takođe kaže da je izdržljivija od normalnih šarki koje smo videli. Nažalost, zbog izbora šarki i odluke da se koristi tanji profil, Samsung neće moći da ugradi slot za S Pen u telefon, ali će eksterna S Pen biti podržana.

Galaxy Z Fold 5 će biti impresivan uređaj u celini, a za sada izgleda da je Samsung napravio značajna poboljšanja ispod haube. Iskreno, nemam problema ako telefon na kraju izgleda kao njegov prethodnik sve dok je izdržljiviji i nudi bolje korisničko iskustvo. Nedavno procureli benchmarkovi su čak pokazali da telefon radi bolje od modela Galaxy S23 Ultra uprkos tome što radi na istom čipsetu. Nepotrebno je reći da sve izgleda obećavajuće.

Piše: DM

Post Galaxy Z Fold 5 će biti 13 grama lakši od Galaxy Z Fold 4, te će biti tanji i izdržljiviji prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

nodejs.rs