377

Kako Najbolje Zaraditi Na Internetu

Zanima te Kako Najbolje Zaraditi Na Internetu? Neophodnost odlaska u kancelariju pruža ljudima puno slobode i autonomije. Zamislite da radite u pidžami!

Ako trebate da izađete na kratko da biste decu poveli na neku aktivnost ili proveli neko vreme sa drugarima – to možete učiniti bez pozivanja šefa i dogovora o napuštanju kancelarije. Nakon toga, ostaje samo pitanje kako najbolje zaraditi na internetu, a to u većini zavisi od vas i kojim ćete putem krenuti.

Rad na internetu

U uvodu u ovaj tekst govorili smo o prednostima rada na internetu u smislu slobode i manjka obaveze prema nadređenima, jer ste sami sebi nadređeni, ali nemojte zaboraviti da je naporan rad najbitniji od svega!

Potrudili smo se da, iz raznih oblasti, izvučemo poslove koji bi mogli da vam donesu najbolju zaradu na internetu i nadamo se da ćete iz svega ovoga izvući ono najbolje.

Kako Najbolje Zaraditi Na Internetu

kako najbolje zaraditi na internetu
Kako Najbolje Zaraditi Na Internetu

Freelancing

Isprobajte freelancing na sajtovima poput UpWork-a, po nama najboljem sajtu za freelancing zbog svoje sigurnosti. Možete naplatiti satnicu ili naplatiti prema projektu kada vas neko bude zaposlio a poslova ima i previše, najviše u oblasti IT struke.

-Pisanje: Znati pisati je odličan način za zarađivanje. Pismena komunikacija je važna za preduzeća. Možete pronaći poslove za pisanje blogova, portala, onlajn časopisa i poslovnih veb stranica.

-Uređivanje: Dokumenti često sadrže greške. Kao urednik pročešljavate dokumente i poboljšavate ih. Poslove za uređivanje možete pronaći na velikom broju jezika zanje nekog od retkih jezika na sajtu vas može itekako izdvojiti.

-Veb dizajn: Koristite svoje veštine za kreiranje veb sajtova i svoj estetski osećaj za kreaciju i stvarajte veb sajtove na platformama poput WordPress-a ili Wix-a uz malo muke a za veliki novac.

-Dizajn ilustracija i logo-a: Ukoliko znate rad u Photoshop-u, InDesign-u, After Effects-u ili Illustrator-u, internet poslovi su pravo mesto za vas – poslova za dizajnere ima na hiljade!

-Prevođenje: Ako ste dvojezični, ponudite svoje usluge prevodioca. Koristite svoje veštine za promenu maternjeg jezika dokumenata. Usluge prevođenja tražene su širom sveta.

-Transkribovanje: Nakon slušanja zvuka ili gledanja video zapisa, reči stavljate na papir (ili u elektronski dokument). Prepisivanje je naporan posao koji zahteva pažnju na detalje i koncentraciju. Ali ako se dobro snalazite u nekom jeziku, poslove transkripcije možete pronaći vrlo lako.

-Pisanje koda: Ukoliko ste vični u ovoj oblasti, za vas nema time. Možete da kreirate veb stranice i računarske programe za razne kompanije koje žele da angažuju nove programere koji su itekako na ceni, plate se ovde kreću od 1.000 do 10.000 dolara po projektu!

kako najbolje zaraditi na internetu

Obrazovanje

Ove oblasti nema na UpWork-u, ali postoje razni sajtovi za svaku od njih koji se najviše ističu.

Podučavanje: Studenti srednjih škola i fakulteta idu na internet tražeći jeftine usluge podučavanja. Ponudite svoju stručnost iz bilo kog predmeta i predajte preko videa ili putem pisanih predavanja. Preply ili Cambly bi možda bila najbolja mesta za ovakve poslove.

Učiti: Postoje veb sajtovi poput Preply ili Cambly na kojima bi mogli da učite druge jezicima online putem video ćaskanja ili pisanih lekcija. Verovatno se najviše traži engleski jezik, ali mogućnosti možete pronaći za bilo koji jezik. Ponudite svoje usluge podučavanja jezika bilo kojem veb sajtu koja uči jezik kojim najbolje govorite.

Akademsko pisanje: Na sajtovima poput Ultiusa možete pronaći mogućnosti za pisanje akademskih radova. Obično vam je potrebna diploma da biste dobili ove poslove. Iskustvo pisanja je takođe korisno.

Guru / life coach: Pomozite ljudima da postanu najbolji. Samopoboljšanje je popularna niša. Pisanje knjiga i nuđenje video zapisa o samopoboljšanju za malu mesečnu naknadu odličan je način za zarađivanje. Obećajte da ćete pomoći ljudima da transformišu svoj život ili telo i dobićete kupce.

Obrazovni video snimci: Pravljenje obrazovnih video snimaka i prodaja kurseva na sajtovima poput Linde ili Coursere omogućava vam da zaradite novac znanjem i veštinama koje imate. Popularne niše na ovim sajtovima uključuju kodiranje, izradu i preduzetničke savete i veštine.

kako najbolje zaraditi na internetu

Veb sajtovi

Veb sajtove je najbolje koristiti da ili pišete blog ili da reklamirate svoj ili tuđi proizvod. Na šta god da se odlučite, postoje pravila i ulaganja koja ćete morati da ispunite i ostvarite kako biste se probili, zato treba znati od početka na koji tačno način želite da zarađujete novac preko sajtova.

Blog: Blog o bukvalno bilo čemu je dobra ideja! Možete pisati o uopštenim temama kao i receptima za pitu, o televizijskim emisijama pa i igricama. Možete dobiti sve vrste sponzorstava i ostvariti prihod dok hvatate čitaoce a sve to bez i malo muke jer preko reklama na svom sajtu možete dobijati novac a da se ni ne pomerite.

Pisanje recepata: Deljenje stručnosti u kuhinji može vam pomoći da zaradite novac. Pravite video zapise i pišite recepte za objavljivanje na popularnim veb sajtovima sa receptima. Ili pronađite ljude na slobodnim sajtovima koji traže pisce recepata i kuvara.

Dropshipping: Možete da kreirate sopstveni posao sa dropshippingom i prodajete proizvode na mreži. Koristite eBay i Amazon za njih, kao i veletrgovine i društvene medije poput Facebook-a.

Prodaja proizvoda: Ako napravite bilo kakav proizvod, možete ga prodati. Razmislite o upotrebi Shopifi ili Etsi za ručno izrađene ili vintage proizvode. Razmotrite Amazon i eBai za druge vrste proizvoda, poput knjiga ili izuma ili veleprodajnih predmeta. Takođe možete da napravite sopstvenu e-prodavnicu, ali je morate prodati. Saznajte više o SEO-u, tako da se vaš veb sajt prikazuje visoko u Google pretragama.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!