Najplaćeniji poslovi u Americi TOP 9 POSLOVA U SAD

Najplaćeniji poslovi u Americi su izgleda tradicionalno isti uprkos digitalizaciji svijeta oko nas.

Mnogima je san otići preko velike bare i pronaći dobro plaćen posao. Bez fakulteta, a i sa njim to i nije tako jednostavno. Ako se vaš posao nalazi na listi možda je vrijeme za “Američki san”.

Inženjeri naftnog rudarstva su uvijek na listama najaplačeniji poslova – 9

Godišnja plata inženjera naftnog rudarstva je 119.060 dolara i njihovo zanimanje je jedno od najplaćenijih na svetu.

Oni kontrolišu bušenje i pružaju tehničke savete o tome kako poboljšati tržište nafte. Oni takođe stvaraju formule pomoću kojih industrija može da razvije različite naftne i gasne proizvode.

Ali ako uzmemo u obzir da je u opisu njihovog posla i rad na naftnoj platformi, možda su ipak zaslužili koji dolar više.

najplaćeniji poslovi u americi top 9 poslova u sad
Najplaćeniji poslovi u Americi su ipak vezani za “offline” zaradu

Marketing menadžeri zarađuju dobro u cijelom svijetu – 8

Marketing menadžeri su odgovorni za prodaju, reklame i različite marketinške pristupe kojima se povećava zarada. Digitalni marketing je popularniji nego ikad prije pa smo sigurni da će se marketing eksperti samo uspinjati na listi najplaćenijih poslova u Americi- Njihova godišnja plata je 120, 070$.

IT menadžeri su jako traženi ali su ipak na broju 7

IT poslovi su odlično plaćeni u Americi kao i kod nas. Kako se tehnologija razvija i proširuje na sve sfere života, IT je zadužen za održavanje skoro svega. Godišnja plata IT stručnjaka je oko 120, 640$.

marketing menadžeri najplaceniji poslovi u americi
Najplaćeniji poslovi u Americi TOP 9 POSLOVA U SAD

Inženjeri prirodnih nauka zarađuju iznenađujuće mnogo novca – 6

Od istraživanja do razvijanja, posao inženjera prirodnih nauka je odlično plaćen. Prosečna godišnja plata je 127, 000$, a oni testiraju i nadgledaju naučnike u različitim poljima rada.

Advokati vas sigurno nisu iznenadili sa listi najplačenijih poslova – 5

U Americi se pravo mora studirati 7 godina , pa tek posle toga ići na specijalizaciju i praksu. Postoje mogućnosti i da advokat bude sudija, političar pa čak i budući predsednik Amerike. Njihova godišnja zarada je 129, 000$.

Zubari zarađuju više nego ikad jer ipak svi želimo biti lepi – 4

Ovo je profesija kojoj je potrebno najviše učenja, 8 godina. Pre toga budući stomatolog mora da prouči i vežba da bi dobio prvu platu. To je možda jedan od razloga zašto su na listi najplaćenijih poslova. Njihova godišnja plata je oko 156.000 dolara.

Psihijatri su jednostavno nezaobilazni jer ih u Americi morate imati – 3

Iako su i lekari, zarađuju manje od profesionalaca koji rade u operacionoj sali. Specijalizovani su za lečenje ljudi koji imaju problema sa mentalnim zdravljem i zabrinutosti. Godišnja plata je oko 163.660 dolara.

Direktori su svugde direktori pa ne čudi da su na vrhu liste – 2

Direktori primaju godišnju platu oko 167, 280$. Oni su glavni i odgovorni za uspjeh kompanije kao i za strategije od kojih će kompanija imati beneficije.

najplaćeniji poslovi u americi top 9 poslova u sad
Najplaćeniji poslovi u Americi TOP 9 POSLOVA U SAD

Doktori zarađuju najviše jer zdravlje je najskuplja roba – 1

Ipak, na listi najplaćenijih poslova dominiraju medicinski radnici. Hirurzi sa godišnjom platom od 219.770 dolara imaju najplaćeniji posao u ovoj oblasti. Prate ih anesteziolozi, ortodonti, internisti i fizijatri.

Nije uopće bitno da li imate nizak krvni pritisak ili neki ozbiljniji zdravstveni problem, na zdravlju niko ne štedi.

Amerikanci su naravno posebni jer je bitno istaknuti da se kod njih plaća svaka zdravstvena usluga za razliku od bivšših “Komunističkih” država i velikog broja Evropskih zemalja.

Osim ovih poslova, odlično su plaćeni i piloti, avio inženjeri, finansijski menadžeri, menadžeri prodaje kao i fizičari.

Ako se vaš posao nalazi na ovoj zlatnoj listi pohvalite nam se u komentar. Jako nas zanimaju svi komentari na ovu pomalo “iznenađujuću” listu najplačenijih poslova u Americi.

Preporučujemo vam i ove članke