13

Kako prepoznati font na slikama

Kako prepoznati font na slikama – 5 besplatnih alata

Prepoznavanje fonta na nekoj stranici i razumijevanje njegove važnosti ima ključnu ulogu u dizajnu i komunikaciji. Kada se susretnemo s određenim fontom na web stranici, možemo steći uvid u osobnost i stil te stranice. Fontovi imaju svoju jedinstvenu estetiku koja može pružiti dojam ozbiljnosti, elegancije, kreativnosti ili bilo kojeg drugog doživljaja koji je u skladu s ciljevima stranice. Prepoznavanje fonta omogućuje nam da bolje razumijemo i analiziramo dizajn, kao i da razvijemo vlastiti dizajnerski ukus.

Također, prepoznavanje fonta može biti važno i u praktičnom smislu. Na primjer, ako koristimo web stranicu koja nam se vizualno sviđa i želimo postići sličan dizajn na vlastitoj stranici, prepoznavanje fonta omogućuje nam da identificiramo taj font i koristimo ga u svojem radu.

Također, ako smo dizajneri ili grafički stručnjaci, prepoznavanje fonta nam omogućuje da efikasnije radimo s klijentima i pružamo im kvalitetne usluge. Ponekad klijenti žele isti ili sličan font kao na nekoj drugoj stranici ili u nekom drugom materijalu, pa nam sposobnost prepoznavanja fonta omogućuje da brže i preciznije udovoljimo njihovim zahtjevima. U svakom slučaju, prepoznavanje fonta otvara vrata kreativnosti, profesionalizma i uspješne komunikacije na webu i izvan njega.

Kako prepoznati font na slikama

Na webu ćete naići na beskrajan broj slika s tekstom. Te slike mogu biti reklame ili nešto drugo. U svakom slučaju, nije ništa neobično vidjeti font na slici koji želite. Jedini problem je što nemate pojma kako se zove taj font. Srećom, možete identificirati font sa slike pomoću sljedećih besplatnih usluga.

FontSquirrel

FontSquirrel je sjajna stranica koja vam omogućava preuzimanje stotina različitih besplatnih tipova fontova.

Ono što je najvažnije, ova stranica ima vrlo dobar alat za identifikaciju fontova koji vam omogućava da povučete i ispustite sliku direktno u nju, a zatim je skenirate u potrazi za fontovima. Vrlo je uglađen i precizan, nudi vam više tipova koji najbolje odgovaraju onom koji ste unijeli, što vam omogućava da ih odmah kupite. Ako budete imali sreće, možda ćete ih dobiti i besplatno.

Da biste lakše odabrali font koji najbolje odražava onaj na vašim slikama, FontSquirrel prikazuje vaš odabir dok se pomičete prema dolje po rezultatima, tako da možete s lakoćom usporediti.

WhatFontIs

WhatFontIs je odličan alat za identifikaciju fontova, iako prikazuje dosta oglasa. Uz web aplikaciju, samo prenesite sliku koja ima font koji želite identificirati i kliknite na “Next Step“.

kako prepoznati font na slikama

Nakon što označite fontove koje želite da prepozna, aplikacija vam daje listu mogućih podudaranja. Postoji PRO verzija na koju možete nadograditi i koja uklanja dosadne reklame i daje vam pristup nekoliko drugih pogodnosti, kao što je pretraživanje Google Fontova. Kad smo kod toga, web stranica također ima funkciju sličnih fontova i generator web fontova.

Fontspring Matcherator

Fontspring Matcherator radi slično kao i drugi identifikatori fontova na mreži. Jednostavno učitajte svoju sliku, zatim izrežite slova od interesa i dozvolite programu da radi svoj posao.

kako prepoznati font na slikama

Možete jednostavno kupiti font koji ste identificirali od Font Matcheratora jednostavnim klikom na verziju koju preferirate. Web stranica vam također omogućava da pretražujete fontove pomoću ključnih riječi i još mnogo toga. Možete filtrirati prema stilovima fonta, oznakama, jezicima i mnogim drugim aspektima.

WhatTheFont

Jedan od najpopularnijih alata za identifikaciju fontova je WhatThe Font. Pronalaženje fonta je super jednostavno: samo prenesite svoju sliku, izrežite potrebni tekst i odmah ćete dobiti svoje rezultate.

kako prepoznati font na slikama

Vidjet ćete naziv fonta, ime kreatora i cijenu. Da biste kupili font, samo pritisnite dugme “Get it“. Ako smatrate da nemate dobar rezultat, aplikacija vam daje mogućnost da se posavjetujete sa stručnjakom na WhatTheFont forumu. Za to ćete se morati prijaviti s besplatnim računom.

Identifont

Ovaj alat zahtijeva malo ručnog rada za identifikaciju fontova. Loša strana je što proces može biti malo sporiji; sa druge strane, manje je sklon algoritamskim greškama.

kako prepoznati font na slikama

Funkcioniše ovako: potražite fontove preko različitih kategorija sa početne stranice. Vjerojatno najkorisnija je opcija “Fonts by Appearance” krajnje lijevo. Omogućava vam da pronađete fontove koji mogu sadržavati određenu sliku ili simbol koristeći ključnu riječ.

Preporuka:

nodejs.rs