1246

Mašine za dubinsko pranje alat dobrog biznisa

Mašine za dubinsko pranje savršen su alat za uspešan privatni posao. Znate li zašto?

Zato što su usluge čišćenja jedan od unosnijih biznisa današnjice, kada se uporedi dobit u odnosu na uloženi novac. To se posebno odnosi na dubinsko čišćenje i pranje tepiha i nameštaja.

Sam svoj gazda uz mali ulog

Prosečna cena dubinskog pranja tepiha je od najmanje 150 dinara po kvadratnom metru, ugaone garniture oko 500 dinara po sedalnom mestu, dok za čišćenje tvrdih podova cena najčešće zavisi od stepena zaprljanosti i kvadrature prostora.

Zbog toga, ako razmišljate o pokretanju sopstvenog biznisa znajte da uz vredan radi i profesionalne mašine za čišćenje i pranje podova možete postati „sam svoj gazda“. Vaše usluge tražiće i privatni i poslovni objekti. Ali da biste bili profesionalni i posao dobro obavili, morate imati kvalitetan alat.

Zašto kupiti mašinu za dubinsko pranje?

Profesionalne mašine za dubinsko pranje ljudi najčešće traže da bi efikasno očistili tepihe i nameštaj u privatnim ili poslovnim prostorijama.

Svako čije je dete makar jednom prosulo čokoladno mleko na tepih zna da ga je ribanjem nemoguće ukloniti. Ništa jednostavnije nije ni oprati prosuto crveno vino ili masne fleke iz domaćinstva. Teško je ukloniti dlake od kućnih ljubimacam, a o mikroorganizmima da i ne govorimo. Ručnim ribanjem se rizikuje oštećenje tepiha, bilo da na mestu fleke bude istegnut ili da mu boja izbledi.

Zato profesionalci koriste mašine za dubinsko pranje podova, koje će fleke

očistiti besprekorno, bez ikakvih oštećenja.

Pet prednosti mašina za dubinsko pranje

Kvalitetne mašina za dubinsko pranje odlikuje brojne prednosti u odnosu na ručno pranje ili loše mašine. Zato treba birati najbolje, a ovo su neke od njihovih prednosti.

Peru sve fleke i ne oštećuju tkanine

Fleke od banana, višanja, ulepljenih grickalica, plastelina, itd, nema šanse da se ručno operu. Vaše usluge će biti tražene jer upravo mašine za dubinsko pranje sve ove fleke mogu oprati bez problema, ne oštećujući tkanine. Nameštaj i tepisi izgledaće kao novi. Na taj način svojim mušterijama možete garantovati čistoću bez oštećenja.

Uklanjaju štetne mikroorganizme

Čistoća je posebno važna u porodicama s decom ili gde žive osobe sa alergijama ili hroničnim oboljenjima disajnih puteva. Da bi se sprečile unos virusa i bakterija i obezbedio zdrav život bitno je da budu uklonjeni mikroorganizmi, bakterije, grinje, ali i prašina i druge potencijalno štetne čestice.

Sve to je moguće jedino uz mašine za dubinsko pranje. Ovaj benefit svog rada uvek možete posebno istaći, jer je bitan.

Odlične za unutrašnjost vozila

U svom radu možete ponuditi i usluge dubinskog pranja automobila ili drugih vozila, popur kamiona ili šlepera. Šoferima je potrebno obezbediti optimalne uslove za višednevni boravak u njima. Šleperi moraju biti čisti i dezinfikovani, a za to je

neophodna mašina za dubinsko pranje.

Garantuju brzo sušenje

Još jedna prednost mašina za dubinsko pranje je brzo sušenje oprane površine. Da bi tepih ili nameštaj bili suvi ne mora se čekati da prođu dani niti da stignu posebni vremenski uslove. Nakon što uklone i najupornije fleke, nameštaj ili tepih biće suvi za najviše deset sati i vaša mušterija će moći najnormalnije da ih koristi.

Daju svež miris

Ukoliko vaša mušterija poželi, u svaku od mašina za dubinsko pranje možete dodati neki od mirisa. Time će osim opranog, dobiti i prostor koji će dugo mirisati na čisto i sveže.

Mašine za pranje podova

Osim mašina za dubinsko pranje, u svom radu možete koristiti i savremene mašine za pranje podova. One su neophodne kada je vašoj mušteriji potrebno da podovi ne budu samo očišćeni, već i oprani. To mogu biti podovi u industrijskim ili komercijalnim prostorima, kao što su proizvodne hale, manja preduzeća, hodnici hotela, podovi u magacinima i hipermarketima, ili neki drugi poslovni prostori koji zahtevaju besprekornu čistoću podova.

Koju mašinu za pranje podova odabrati

Postoje različite vrste mašina za pranje podova. U opisu svake mašine nalaze se karakteristike kao što su radni zahvat, zapremina rezervoara i autonomija rada na osnovu kojih ćete odabrati onu koja će najviše doprineti razvoju vašeg posla.

Guralice ili volanske

Postoje kombinovane mašine za pranje podova, sa sistemom za guranje tj. „guralice“, kao i volanske kombinovane mašine za istu namenu. U zavisnosti od površine koja treba da bude očišćena, najbolje je da izaberete onu koja najviše odgovara vašim potrebama rada.

Strujne ili baterijske

Mašine za pranje podova mogu biti strujne i baterijske. Strujne su bolji izbor ukoliko ćete prati podove u velikim halama, gde pranje traje dugo, jer ne postoji mogućnost da se baterija isprazni.

Baterijske mašine za pranje podova su bolji izbor kada ćete prati prostor ispunjen preprekama. Nemaju kabl koji bi zapinjao s toga posao ide brže. Samo imajte u vidu da im je autonomija rada ograničena i da s punom baterijom rade od jedan do tri sata, a samo punjenje traje od osam do 12 sati.

Polovne mašine za pranje podova

Polovne mašine za pranje podova i mašine za dubinsko pranje, osim što su povoljnije, takođe mogu odlično čistiti. To je posebno važno da imate na umu na početku poslovanja, kada ste još uvek nepoverljivi prema razvoju svog posla i ne želite da ulažete veliki novac.

Pri kupovini polovne mašine obratite pažnju da je redovno servisirana. Možete je kupite kod ovlašćenog servisera, pošto ćete jedino tu dobiti garanciju i na kupovinu polovne mašine.