10

Nova tehnologija za rešavanje starih problema kod kućnih ljubimaca

Kućni ljubimci mogu razviti hronični bol iz različitih razloga, ali pošto ne mogu verbalno da nam kažu kada su povređeni, prevazilaženje komunikacijske barijere može brzo postati izazov za vlasnike kućnih ljubimaca koji žele da ublaže svaki bol kod svojih četvoronožnih prijatelja.

Kao vlasniku kućnog ljubimca, važno je da brzo reagujete ako primetite da ljubimac pokazuje simptome bola i zatražite pomoć veterinara.

Netretirani bol može se pogoršati i dovesti do dodatnih zdravstvenih komplikacija, pokazuje istraživanje Univerziteta veterinarske medicine i biomedicinskih nauka.

Srećom, postoji jedna nova tehnologija koja rešava ovaj problem…

Revolucionarni INDIBA® Animal Health uređaj je namenjen isključivo veterinarskom sektoru. Ovaj specifični proizvod za male životinje i konje prilagođen je za upotrebu na svakoj vrsti i u svakodnevnoj praksi veterinara ili životinjskih fizioterapeuta.

INDIBA terapija izvodi se pomoću radiofrekventnog uređaja koji radi u zatvorenom kolu na vrlo preciznoj frekvenciji od 448 kHz. Ove specifične karakteristike čine pomenuti aparat pogodnim za lečenje akutnih i hroničnih povreda, površinskih i dubokih, lokalizovanih ili generalizovanih.

Ova tehnologija je zasnovana na više od 300 naučnih referenci, kao i mnogim slučajevima i kliničkim izveštajima na ljudima i životinjama. To je bezbedna, efikasna, neinvazivna i bezbolna tehnologija. Kompanija „INDIBA S.A.“ posvetila je 35 godina razvoju i usavršavanju ovih uređaja, a 2015. su oformili poseban sektor posvećen veterinarskoj fizioterapiji.

Kada se koristi INDIBA® Animal Health

INDIBA tehnologija je indikovana za lečenje, rehabilitaciju i prevenciju mišićno-skeletnih stanja. Najbolji rezultati su u lečenju hroničnih degenerativnih bolesti kao što su osteoartritis, displazija i hronični bol.

Nije novost da je osteoartritis veoma česta bolest kod pasa i mačaka, posebno kada ostare. Istraživanja su pokazala da je 20% odrasle populacije pasa pogođeno osteoartritisom 1.

Opcije lečenja variraju od dodataka ishrani koji sadrže glukozamin i hondroitin sulfat, uz kontrolu težine u ranim fazama, do svakodnevnog uzimanja jakih lekova protiv bolova koji mnogo puta dovode do neželjenih sekundarnih efekata. Psi gube na kvalitetu života zbog efekata lekova, od nedostatka pokretljivosti i od bola, a vlasnici gube nadu.

Nova tehnologija za stari problem

Radiofrekvencija je nadaleko poznata po svojim prednostima usled podizanja temperature tretiranog tkiva.

INDIBA® Animal Health se razlikuje od ostalih jer radi sa vrlo specifičnom i preciznom frekvencijom, 448kHz, koja ima dodatne efekte, kao što su smanjenje bola, stimulacija hondrocita na nivou ćelije, poboljšanje elastičnosti tkiva – a samim tim i dometa kretanja – i poboljšanje protoka krvi.

Sve ovo rezultira boljim kvalitetom života kućnog ljubimca i vraća nadu vlasniku da ponovo vidi svog krznatog prijatelja kako se igra u parku.

Sam tretman je bezbolan, neinvazivan i prijatan.

INDIBA je korisna u:

  • Rehabilitaciji i oporavku
  • Prevenciji povreda
  • Funkcionalnosti tela
  • Smanjenu bolova
  • Poboljšanju generalnog zdravstvenog stanja

Iskustvo životinja

U veterinarskoj praksi, studije na konjima i kućnim ljubimcima dale su izvanredne rezultate u oporavku od povreda i upravljanju bolom.

Povratne informacije od terapeuta koji širom sveta koriste INDIBA Animal Health bile su izuzetno pozitivne, a čak i najoštriji kritičari iz sveta konjarstva oduševljeni su razlikama u njihovom konju.

U mnogim slučajevima, terapeuti, koji dobro poznaju konje i šta su mogli da postignu drugim elektroterapijama, bili su oduševljeni povratnim informacijama svojih jahača koji su primetili značajne promene u kretanju konja.

Životinje su opuštene tokom tretmana, a neke skoro i zaspu. Kao i uvek, svaka životinja je individua i za one osetljivije pacijente, sposobnost povećanja i smanjenja izlazne snage je napravila razliku između mogućnosti lečenja i odustajanja od tretmana.

Čak i pri niskom izlazu životinja i dalje prima istu dozu radio-talasa i kao takva ima isto toliko koristi kao i one kojima ne smeta veći izlaz od samog početka.

Vlasnici kućnih ljubimaca su bili oduševljeni kada vide kako njihov najbolji prijatelj koji boluje od artritisa ponovo živi punim plućima. Otklanjanjem bola ova terapija znatno olakšava i ubrzava lečenje i najtežih slučajeva.

Veterinari i vlasnici životinja širom sveta se raduju šta budućnost nosi sa ovom tehnologijom i činjenicom da će pojedina zdravstvena stanja mogu da se leče i bez lekova.

nodejs.rs