33

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 tablet

Dizajnerski vizionar ponovo pronalazi ultra svestrani ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 tablet

• Republic of Gamers x ACRONYM: ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 kombinuje najsavremeniju tehnologiju sa jedinstvenom vizijom dizajna hardvera
• Izuzetno svestran: Robusan dizajn, profesionalne specifikacije i integrisani sistem za nošenje omogućavaju produktivnost i uređaj za igranje koji se može prilagoditi svakom scenariju
• Performanse koje oduzimaju dah: Intel Core i9-13900H CPU i GeForce RTX 4070 Laptop GPU bez napora se bave ozbiljnim multitaskingom i igranjem igara
• Redefiniranje prenosivosti i interakcije: Radikalizira kompaktnu prenosivost s fokusom na upotrebu u stvarnom svijetu, sa robusnom šasijom, stabiliziranim rukohvatom i jedinstvenim postoljem

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02

Zagreb, Hrvatska, 1. travnja 2023. — Republic of Gamers (ROG) najavila je jučer drugi projekt u suradnji s ACRONYM®-om, za stvaranje ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 — koji spaja svjetove mode, umjetnosti, tehnologije, Web3 i igranje igara na moćnom tabletu.
Dostupan za prodaju širom svijeta od 3. aprila 2023., uređaj ima profesionalne specifikacije, uključujući Intel® Core™ i9-13900H procesor i NVIDIA® GeForce® RTX 4070 GPU za laptopove. Sa moćnim hardverskim komponentama, smještenim u kućištu veličine tableta dizajniranom da podstakne prenosivost i upotrebu u stvarnom svijetu. Predivno zamršen, posebno obrađen aluminijum stvara krutost. Genijalno dizajniran integrisani sistem za nošenje koristi svestran remen koji omogućava uređaju da postane sopstveni transportni sistem i omogućava multimodalnu upotrebu. Umetnute su gumene ručke koje omogućavaju prianjanje u bilo kojoj poziciji, a uglovi su ojačani kako bi zaštitili mašinu od slučajnih udaraca ili padova.

Suosnivač ACRONYM-a Errolson Hugh bio je pionir u industriji tehničke odjeće od osnivanja kompanije 1994. U decenijama od tada, ACRONYM je izgradio opsežan portfolio dizajna posvećen kombinovanju napredne funkcionalnosti sa najsavremenijom tehnologijom. Bilo da sarađuje sa Nike® ili [email protected], pojavljuje se u Death Strandingu ili stvara odjeću pod vlastitim zastavom, ACRONYM ima dokazanu reputaciju vizionara u industriji odjeće s predanošću nabavljanju vrhunskih materijala za projektovanje hiperfunkcionalnih dizajna koji nadilaze stil. . ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 je drugi proizvod u kontinuiranoj saradnji kompanije sa Republic of Gamers.

rog flow z13-acrnm rmt02

Dijeleći svoj entuzijazam za partnerstvo, Hugh je prokomentarisao: „Koncept dizajna RMTO2 nastoji dati novi prijedlog. Pokušavamo ponovo zamisliti način na koji korisnici stupaju u interakciju sa svijetom oko sebe, zajedno sa svojom mašinom, i rade stvari na nov način. Odabrali smo partnerstvo s Republic of Gamers jer ima potpuno otvoren pristup. Njegovi inženjeri su bili voljni otići na neistraženu teritoriju i imali su znanje i sposobnost da ostvare te ideje.”
Kako bi dizajnirao RMT02, Hugh je pozvao stručnjake s jedinstvenim dizajnerskim iskustvom, počevši od industrijskog dizajnera i konceptualnog umjetnika dugometražnog filma Phila Saundersa, najpoznatijeg po dizajnu legendarnog odijela Iron Mana. Saunders je vizionarski pristupio projektu, pošto je svoju karijeru proveo doslovno osmišljavajući svjetove budućnosti. Projekat je predvodio Rod Chong, kreativni direktor iz LA-a i dugogodišnji Hughov saradnik. Radeći zajedno sa ROG inženjerima i osobljem, Hughov tim se uključio u dugogodišnji proces dizajna i izrade prototipa koji je potaknuo čak i značajnu stručnost ROG-a.

rog flow z13-acrnm rmt02

O radu s ACRONYM timom, Shawn Yen, potpredsjednik profesionalnog igranja u ROG-u, kaže: „Rad sa ACRONYM timom je proces razumijevanja kako možemo sagledati stvari iz drugog ugla i pristupiti korisničkom iskustvu iz različitih perspektiva. ACRONYM podiže dizajn na potpuno novi nivo razmišljanja o tome kako ljudi komuniciraju i koriste stvari oko sebe.”
Ovaj ljudski pristup učinio je ACRONYM prirodnim dizajnerskim partnerom za Republic of Gamers. ROG je posvećen stvaranju vrhunskog hardvera za igre koji je dovoljno moćan da radi i igra na profesionalnom nivou, dok je dovoljno prilagodljiv da omogući svakom igraču da se izrazi. ACRONYM dizajni dosljedno utjelovljuju njihovo uvjerenje da je dobar dizajn oblik slobode. Kroz stil, publika može podijeliti svoju priču, na svoj način.

rog flow z13-acrnm rmt02

Ultra svestran

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 je dio ROG-ove Flow 2023 serije, koja ima za cilj ponuditi ultra-svestrano igranje igara sa ultra tankim uređajima koji se mogu prilagoditi svakom scenariju. Flow Z13 je bila savršena platforma za ACRONYM i ROG kako bi proširili ovu svestranost na druge upotrebe koje zahtijevaju profesionalnu obradu i grafiku u sve-u-jednom ručnom uređaju. Integrisani sistem za nošenje i stabilizovani rukohvati pomažu pri korišćenju u pokretu, a integrisani postolje lako transformiše RMT02 u tradicionalni laptop koji je savršen za igranje igara, kreiranje ili gledanje sadržaja. Stalak se takođe može koristiti kada je mašina u portretnoj orijentaciji, što ga čini jedinim Z13 koji se može koristiti bez upotrebe ruku iz oba ugla.

rog flow z13-acrnm rmt02

ROG Flow Z13-ACRNM RMT02

 

Procesor Intel® Core 13. generacije™ i9 13900H procesor
Grafika NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 Laptop GPU GDDR6

8GB TGP 65 W (sa Dynamic Boost)

Operativni sistem Windows 11
Display WQXGA (2560 x 1600), 165 Hz / 3 ms, 500 nita, IPS-panel sa DDS + G-SYNC®, 100% DCI-P3, Dolby Vision®, Pantone® Validated, Gorilla® Glass DXC
Memorija Do 32 GB LPDDR5 5200 MHz
Skladištenje Do 1 TB PCIe® 4.0 SSD
Kamera Prednja kamera: 5 MP IR kamera

Zadnja kamera: 13 MP kamera

Tastatura Chiclet tastatura sa pozadinskim osvetljenjem

Jednozonski bijeli LED

Audio 2 x zvučnika sa tehnologijom pametnog pojačala

Dolby Atmos®

Hi-Res Audio

Dvosmjerno AI poništavanje buke

Wi-Fi / Bluetooth Wi-Fi 6E (802.11ax)

bluetooth® v5.2

I/O portovi 1 x 3,5 mm kombinovani audio priključak

1 x čitač mikro SD kartica

1 x USB 3.2 Type-A

1 x USB 3.2 Gen 2 Type-C® podržava DisplayPort™ 1.4 / napajanje / G-SYNC®

1 x Type-C® sa Thunderboltom™ 4 (sa DisplayPort-om™ 1.4 + PD podrška)

1 x ROG XG mobilni interfejs

Baterija 56 Wh
Dimenzije Uređaji: 302-318 x 214-222 x 15,6-20 mm

Tastatura: 302,8 x 240,3 x 6,25 mm

Težina Devica: 1322

Tastatura: 393 g

 

Post Republic of Gamers i ACRONYM lansiraju novu ograničenu seriju uređaja: ROG Flow Z13-ACRNM RMT02 tablet se prvi put pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

nodejs.rs