Što je AirTag i 5 načina kako ga koristiti

Dakle, ako imate AirTag ili dva i razmišljate o nabavi više, pokrit ćemo neke uzbudljive načine kako ih početi koristiti!

Kratak odgovor na to što je on je da je to super jednostavan način za praćenje vaših stvari. Pričvrstite jedan na svoje ključeve. Drugi stavi u ruksak.

I upravo tako, oni su na vašem radaru u aplikaciji Find My, gdje također možete pratiti svoje Apple uređaje i biti u toku s prijateljima i obitelji.

Prošlo je više od godinu dana otkako su AirTagovi službeno objavljeni, a do sada ih mnogi od nas već imaju i redovito ih koriste. A ako ste poput većine ljudi, vjerojatno samo koristite svoje AirTagove za praćenje svojih ključeva ili torbe.

Što je AirTag i kako ga koristiti u razne svrhe

Što je on?

To su mali bijeli diskovi koji se mogu koristiti za lociranje izgubljenih predmeta. Recimo, na primjer, da ste jedan pričvrstili za ključeve automobila. Zatim, nekoliko dana kasnije, pogledate na policu na koju inače stavljate ključeve automobila i primijetite da ih nema.

što je airtag i 5 načina kako ga koristiti
Što je AirTag i 5 načina kako ga koristiti

Otvorite aplikaciju Find My na vašem iPhoneu, pustite zvuk na uređaju svojih ključeva i upotrijebite kartu u aplikaciji Find My kako biste pronašli gdje ste ostavili svoje ključeve.

To je moguće zahvaljujući zajedničkom radu nekoliko tehnologija. Prvi je Bluetooth. AirTagovi imaju ugrađeni Bluetooth, pa kad god ste u blizini AirTaga koji posjedujete, možete reproducirati zvukove na njemu i vidjeti ga na karti.

Osim toga, ako su drugi korisnici iPhonea u blizini vašeg uređaja, njihov će iPhone ažurirati lokaciju vašeg AirTaga umjesto vas. Na taj način možete pronaći svoj uređaj (i predmet s kojim je povezan) čak i ako je daleko.

Sljedeća zanimljiva tehnologija u njemu je U1 čip. Ovaj vam čip daje vrlo preciznu lokaciju za vaše uređaje, sve dok ste im vrlo blizu. Morat ćete koristiti iPhone 11 ili noviji. Međutim, ako jest, možete dobiti upute korak po korak do mjesta gdje se nalazi vaš izgubljeni predmet.

Kako ga koristiti

Praćenje vaših ključeva i torbica

Vrhunac našeg popisa je možda jedna od najčešćih upotreba AirTaga, koji je lociranje vaših ključeva i/ili torbica.

Korištenje AirTagova za lociranje vaše torbice ili ruksaka vrlo je jednostavno. Samo stavite ga u torbu, registrirajte ga u aplikaciji Find My i to je to! Ako izgubite torbu, moći ćete je pronaći pomoću aplikacije Find My na vašem iPhoneu.

Preporučava se da ga stavite na diskretno mjesto u torbi, poput džepa ili torbice s patentnim zatvaračem. Na taj način, ako vam netko ukrade torbu, neće odmah pronaći AirTag i baciti ga.

Zatim, naravno, možete koristiti svoje AirTags sa svojim ključevima. Za to će vam trebati dodatak jer se AirTags ne mogu pričvrstiti na vaše ključeve bez njega.

Ovo definitivno nije najkreativnija upotreba uređaja, ali bi mogla biti najjednostavnija i najbolja. Ako već ne koristite AirTags za praćenje torbi i ključeva, svakako počnite to činiti!

što je airtag
Što je AirTag i kako ga koristiti u razne svrhe

Praćenje lokacije vašeg ljubimca jedna je od najboljih upotreba AirTaga

Možete ga koristiti za praćenje lokacije vašeg ljubimca. To možete učiniti koristeći isti pribor za privjesak za ključeve. Uzmite jedan od ovih dodataka i pričvrstite ga na ogrlicu svog ljubimca. I to je to! Sada ćete moći pratiti njihovu lokaciju.

Nikada više nemojte izgubiti svoju prtljagu

Još jedna odlična upotreba za ovaj uređaj je pronalaženje vaše prtljage. Nažalost, gubitak prtljage u zračnoj luci vrlo je čest. Ili je stavljen u pogrešan zrakoplov, nikada ne napušta vašu matičnu zračnu luku, pokupila ga je pogrešna osoba (slučajno ili zlonamjerno) ili ste ga jednostavno zaboravili.

U bilo kojoj od ovih situacija AirTag može biti od velike pomoći. To je zato što su zračne luke po prirodi mjesta puna ljudi. Dakle, gotovo je zajamčeno da ćete pronaći svoju prtljagu zahvaljujući broju iPhonea koji će biti u blizini.

Putujete li puno ili samo idete na odmor, ovo može biti sjajan način da osigurate da ne izgubite svoju prtljagu. A budući da su koferi općenito veliki, AirTag je prilično lako sakriti u njima. Dakle, čak i ako vam netko namjerno ukrade prtljagu, vjerojatno neće lako pronaći AirTag ako ga dovoljno dobro sakrijete.

što je airtag
Što je AirTag i kako ga koristiti u razne svrhe

Pronađite svoj bicikl ako je ukraden

Jedan od prijedloga za korištenje AirTagova je pričvrstiti ga na svoj bicikl. Ovo je korisno u slučaju da izgubite bicikl ili u manje sretnim okolnostima, ako vam bicikl ukradu.

Ukratko, skrivanje AirTaga negdje diskretno na vašem biciklu (kao što je ispod sjedala) može biti od pomoći u pronalasku izgubljenog ili ukradenog bicikla. Samo ga nemojte koristiti kao svoju jedinu liniju obrane, a ako planirate angažirati policiju, pobrinite se da imate dokaz da bicikl pripada vama.

Zapamtite gdje ste parkirali svoj automobil pomoću jedne od najjednostavnijih upotreba AirTagova

Ovo je prilično jednostavan prijedlog. Ako ste netko tko uvijek zaboravi gdje je parkirao, možete jednostavno umetnuti AirTag u svoj automobil.

Trebali biste dobiti pristojnu procjenu mjesta na kojem ste parkirali, a kako se budete približavali, dobit ćete još detaljnije upute o tome kako pronaći svoj automobil.

Dobro mjesto mogu biti mali pretinci u blizini vrata vašeg automobila. Mjesto koje ne bismo preporučili je vaš pretinac za rukavice, jer to može ograničiti točnost uređaja i snagu signala.

A, pretpostavljamo da će vam ovo, u slučaju da vam netko ukrade auto, pomoći da ga pronađete!

Držite svoju malu djecu ili starije osobe blizu

Ovo nije loš način da pratite svoje najmilije. AirTag možete staviti u dječju ruksak ili kutiju za ručak. Na taj način, ako se izgube, odlutaju, možete ih brzo locirati.

A za starije ili mentalno bolesne, koji mogu lutati ili se izgubiti zbog svog mentalnog pada, možete koristiti ove uređaje na sličan način.

Stavljanje u torbicu ili pričvršćivanje na neki komad odjeće moglo bi vam pomoći da pronađete nekoga u hitnim slučajevima.

ekako.info

Preporuka:

Kako zaraditi na internetu

Najbolje Android aplikacije za kodiranje

Kako održavati svoj stan čistim: potpuni vodič za studente

Najbolje horor i misteriozne serije: top 8 serija

Tetris (2023) – Recenzija