235

Sigurne stranice za preuzimanje Android aplikacija

Ponekad preuzimanje Android aplikacije nije moguće u Trgovini Google Play. To se može dogoditi iz više razloga: možda je geoblokiran, može sadržavati sadržaj za odrasle ili ga je razvojni programer uklonio.

Ali čak i kada aplikacija nije dostupna putem uobičajenih kanala, još uvijek imate načina da je instalirate na svoj uređaj. Morate nabaviti kopiju APK datoteke kako biste je instalirali. Stoga, postoje sigurne stranice za preuzimanje Android aplikacija. 

Sigurne stranice za preuzimanje Android aplikacija

Nekoliko web stranica specijalizirano je za preuzimanje APK datoteka. Neke su bolje od drugih, pa nastavite čitati ako želite otkriti najbolja mjesta za sigurno preuzimanje Android aplikacija.

sigurne stranice za preuzimanje android aplikacija
Sigurne stranice za preuzimanje Android aplikacija

Važnost odabira sigurne APK stranice

APK je format datoteke za Android. Kratica za Android Package Kit, to je primarni način na koji se Android aplikacije distribuiraju i instaliraju. Kada preuzmete aplikaciju s Google Playa, preuzimate i pokrećete APK datoteku u pozadini, ali nemate pristup samom APK-u.

Budući da APK datoteke instaliraju aplikacije na vaš sustav, mogu predstavljati ozbiljnu sigurnosnu prijetnju. Osoba sa zlonamjernim namjerama mogla bi modificirati APK prije nego što ga instalirate i zatim ga koristiti kao digitalnog trojanskog konja za instaliranje i pokretanje zlonamjernog softvera.

Stoga morate osigurati da je stranica koju koristite pouzdana.

APK Mirror

APKMirror je vjerojatno najbolja stranica za preuzimanje Android APK-a. Sa sigurnosne točke gledišta, APKMirror ima neke zahtjeve:

  • Sve APK instalacije na stranici provjeravaju se prije objave.
  • Stranica povezuje kriptografske potpise za nove verzije aplikacija s prethodnim verzijama (kako bi se osiguralo da su ih potpisali pravi programeri).
  • Potpuno nove aplikacije uspoređuju se s drugim aplikacijama istog programera kako bi se potvrdila njihova legitimnost.
  • Suština je da ako APKMirror ne može potvrditi valjanost APK datoteke, neće je objaviti. Zato na web stranici nećete pronaći modificirane APK-ove, piratske aplikacije ili aplikacije koje se plaćaju.

Za svaku aplikaciju možete preuzeti starije verzije, vidjeti informacije preuzete s Google Playa i pristupiti popisu povezanih aplikacija. Ako aplikacija koju instalirate s APKMirror-a primi ažuriranje s Google Playa nakon što ste je instalirali na svoj uređaj, automatski će se nadograditi na najnoviju verziju.

sigurne stranice za preuzimanje android aplikacija
Sigurne stranice za preuzimanje Android aplikacija

APKPure

Najveći mainstream konkurent APKMirrora vjerojatno je APKPure. Dvije su stranice pokrenute otprilike u isto vrijeme. Kao i APKMirror, ova stranica pridržava se rigoroznih sigurnosnih praksi kako bi osigurala da su svi APK-ovi koje spremite sigurni i bez virusa.

Stranica provjerava legitimnost svih aplikacija prije objavljivanja koristeći SHA1 kako bi se osiguralo da je certifikat siguran. Kriptografski potpisi za nove verzije aplikacija moraju odgovarati prethodno objavljenim verzijama, a potpuno nove aplikacije uparuju se s drugim softverom istog programera.

Ako APKPure sumnja u sigurnost ili podrijetlo aplikacije, tvrtka je neće objaviti na stranici. Na APKPure nema mod apk-ova. Što se tiče upotrebljivosti stranice, APKPure izvlači snimke zaslona, ​​opise aplikacija i općenite metapodatke izravno s Googlea.

Tu je i popis prethodnih izdanja aplikacije u slučaju da se želite vratiti na stariju verziju (bilo zbog značajki ili grešaka).

APKPure također ima dostupnu aplikaciju za Android. Morate preuzeti aplikaciju da biste je instalirali, ali kada se pokrene, može poslužiti kao zamjena za Google Play.

sigurne stranice za preuzimanje android aplikacija
Sigurne stranice za preuzimanje Android aplikacija

APK Downloader

Jako nam se sviđaju APKMirror i APKPure. Istina, nikada ne biste trebali imati razloga otići na drugu stranicu. Ali predstavimo vam još nekoliko opcija.

Prvi je APK Downloader. Svi APK-ovi su ekstrahirani iz trgovine Google Play tako da možete biti sigurni u njihovu sigurnost. Kao i kod ostalih stranica na ovom popisu, također postoji mnogo metapodataka, što znači da možete u potpunosti izbjeći Google Play ako želite.

Aptoide

Aptoide je još jedan div u svijetu preuzimanja APK-ova; ima više od 200 milijuna korisnika i odgovoran je za šest milijardi preuzimanja. Kao i APKPure, stranica nudi Android APK aplikaciju koja vam omogućuje pristup trgovini i preuzimanje APK datoteka izravno s vašeg Android uređaja.

Tvrtka je također bila jedna od prvih koja je prihvatila blockchain tehnologiju i kriptovalute.

APKMonk

APKMonk je još jedno popularno mjesto za preuzimanje APK aplikacija. Stranica je uvelike usredotočena na aplikacije za igranje, a trenutno popularne igre zauzimaju središnje mjesto na početnoj stranici.

Mislimo da je APKMonk siguran za upotrebu. Stranica provodi vlastite provjere zlonamjernog softvera prije nego što dopusti aplikaciju na svojoj platformi. Također možete koristiti APKMonk za preuzimanje uobičajenih aplikacija.

nodejs.rs

Preporuka