5 novih funkcija stiže na YouTube Premium

YouTube dodaje pet novih funkcija na svoju premium uslugu kako biste dodatno poboljšali vaše iskustvo gledanja videa na istoimenoj web stranici.

YouTube Premium daje odličnu vrijednost za novac, pogotovo zato što uklanja sve oglase, ili oglasi sa platforme.

Kao dio vaše pretplate, dobijate pristup ekskluzivne karakteristike kao što su offline viewing (eng. offline viewing”), reprodukcija in pozadinu (engleski “Background playback”) itd. I sada vaša YouTube Premium pretplata postaje još bolja.

YouTube dodaje pet novih funkcija na svoju premium uslugu kako biste dodatno poboljšali vaše iskustvo gledanja videa na istoimenoj web stranici. Ispod je pregled svih novih funkcija u kojima možete uživati ​​uz ovu pretplatu. Ako ga nemate – razmislite o tome, pogotovo ako dosta koristite YouTube.

youtube premium
5 novih funkcija stiže na YouTube Premium

Pristupite svom “Reprodukcionom redu” sa svog telefona ili tableta

YouTube već dugo nudi mogućnost postavljanja video zapisa na “red/lista za reprodukciju” na webu. Ali ova funkcija je bila ograničena samo na web i nije bila dostupna na mobilnim uređajima.

Sada, kao dio vaše YouTube Premium pretplate, možete kreirati plejlistu videozapisa za reprodukciju na svom telefon ili tablet.

Pomoću ove funkcije možete postaviti više videozapisa za reprodukciju uzastopno, osiguravajući da vaša sesija gledanja ne bude prekinuta neželjenim videozapisima. Nama se to čini kao nešto što ćemo svakako pokušati iskoristiti.

Nastavite sesiju gledanja na više uređaja

U eri prije pametnih telefona, YouTubeu ste mogli pristupiti samo putem računara ili laptopa. Međutim, to više nije slučaj jer YouTube uglavnom se koristi na Android i iOS uređaja.

Ako ga često koristite kod kuće više uređaja paralelno – Android pametni telefon, iPad, računar – vaša YouTube Premium pretplata će vam olakšati povratak na video koji ste gledali.

Kada gledate video na računaru, možete se prebaciti na YouTube aplikacija on smartfon i nastavite da gledate isti video sa istog mesta na kom ste ga ostavili na računaru.

Gledajte YouTube video sa svojim prijateljima ili porodicom

Naišli ste na odličan video na YouTube-u koji želite pogledati sa svojim prijatelji ili porodica? Ako koristite Android telefon, YouTube će to dozvoliti svojim premium pretplatnicima obaviti “sesiju gledanja” kroz Google Meet. Vaši prijatelji i članovi porodice mogu se pridružiti sesiji Google Meeta i gledati bilo koji video koji pustite sa vama.

U vrijeme pisanja, korisnici iPhone i iPad Ne mogu koristiti ovu funkciju. Međutim, to će se uskoro promijeniti kada YouTube uvede podršku za SharePlay kroz FaceTime. Ako niste znali, SharePlay vam omogućava da gledate filmove sa prijateljima koristeći FaceTime.

youtube premium
5 novih funkcija stiže na YouTube Premium

Uživajte u vrhunskom kvalitetu videa

Kao dio vaše YouTube Premium pretplate, možete uživati ​​u streamingu Full hd video zapisi vrhunskog kvaliteta na vašem iPhone ili iPad.

YouTube predstavlja poboljšanu opciju 1080p streaminga pod nazivom “1080p Premium“. U vrijeme pisanja ovog teksta, ova rezolucija je dostupna za kompatibilne YouTube videozapise na iOS uređajima.

Iako hoće rezolucija ostaje nepromijenjena, veći bitrate će pomoći u poboljšanju kvalitete videa, posebno onih s puno pokreta i detalja.

Ako imate pristup brzom i neograničenom Wi-Fi-ju ili mobilnim podacima, koristite opciju poboljšana rezolucija od 1080p da uživate u kvalitetnijim video zapisima. U slučaju da ste razmišljali o otkazivanju YouTube Premium pretplate, sama ova funkcija će vas natjerati da preispitate svoju odluku.

Možete koristiti Pametna preuzimanja na YouTube Premiumu

youtube premium

Kao dio vaše YouTube Premium pretplate, možete preuzeti videozapise za offline reprodukcija (vanmrežno gledanje).

Ali možda nećete uvijek znati kada ćete izgubiti pristup internetu. Tu će vam dobro doći nova funkcija pametnog preuzimanja YouTube Premiuma.

Kada ste povezani na Wi-Fi mrežu, aplikacija YouTube na vašem telefonu automatski će preuzeti preporučeni sadržaj na osnovu vaše historije reprodukcije za gledanje van mreže.

Možete postaviti količinu prostora za pohranu Smart Downloads koristiti i kvalitet videa gdje će se video snimci preuzeti. Ili možete isključiti opciju ako smatrate da je nepotrebna. Čini nam se korisnim, ali prosudite sami.

nodejs.rs

Preporuka